Twee dichters: Frans Kuipers en Sandrine Verstraete

reserveren: Perdu

Datum
02/05/2014
8:00 pm

Location
Perdu

Twee stemmen, twee oeuvres, twee ritmes krijgen de tijd om tot klinken te komen. Een langdurige onderdompeling in de stroom van het werk van één dichter. En dan, na een pauze, nog eens. Na afloop van de voordrachten is er ruimte voor een nagesprek tussen beide dichters en met het publiek. In deze editie zullen Frans Kuipers en Sandrine Verstraete uit hun werk voordragen.

Dichter Frans Kuipers (1942) ontving in 1965 voor zijn debuutbundel de aanmoedigingsprijs van de gemeente Eindhoven en in 1980 de Yang-poëzieprijs. Voor de bundels Wolkenjagen (1997) enAntjes lied en andere gedichten (2003) werd Kuipers genomineerd voor resp. de Buddingh’-prijs ’98 en de Paul Snoekprijs 2004. Recente bundels: Wolkenherdersliederen(2009, Atlas) en Molwerk (2014, AtlasContact).

Sandrine Verstraete (1986) heeft Multimediale Vormgeving gestudeerd aan het KASK in Gent. Haar werk is een combinatie van tekst, performance, installatie en geluid. De performance Manifold was te zien in Campo, Croxhapox, Rataplan en KC Belgie. Hive, een installatieperformance, was te zien in Campo, Rataplan en LOD. Zowel de tekst vanManifold als Hive is terug te vinden in de bundel r mp.

Toegang: € 10,- / € 5,-voor vrienden, studenten en stadspashouders. Meer informatie en reserveren (aanbevolen): perdu.nl