Uitreiking Jan Hanlo Essayprijs

Datum
18/06/2015
7:30 pm

Location
pakhuis de zwijger

Voor de Jan Hanlo Essayprijs Groot zijn genomineerd: Rutger Bregman, Gratis geld voor iedereen (De Correspondent), Bas Heijne, Angst en Schoonheid. Louis Couperus, de mystiek der zichtbare dingen (De Bezige Bij), Stephan Sanders, Iets meer dan een seizoen (De Bezige Bij), Arjen van Veelen, En hier een plaatje van een kat (Atlas/Contact) en Joost de Vries met Vechtmemoires (Prometheus).

Voor de Jan Hanlo Essayprijs Klein (voor een anoniem ingezonden ongepubliceerd essay) zijn er voor de sluitingsdatum van 15 mei 70 inzendingen binnen gekomen. De jury buigt zich hier nu over en zal begin juni de nominaties voor deze prijs bekend maken.

De jury voor deze twee prijzen bestaat uit: Ieme van der Poel, Dick Pels en NiƱa Weijers, onder voorzitterschap van Xandra Schutte.

Op de avond van de prijsuitreiking zal Marja Pruis, winnaar in 2013, de Jan Hanlo Essayprijslezing houden. Fouad Laroui, Jan Postma en Jerker Spits zullen daarnaast kort spreken over actuele ontwikkelingen in het genre. De winnaars van de prijzen ontvangen naast een geldprijs een trofee die speciaal is ontworpen door sieradenmaker Lucy Sarneel. De uitreiking wordt gepresenteerd door Margot Dijkgraaf. Na afloop van de prijsuitreiking heffen wij graag met u het glas op de winnaars.