Vangst

reserveren: Perdu

Datum
14/12/2014
3:30 pm

Location
Perdu

Vangst is de nieuwe dichtbundel van Onno Kosters. Kosters zal tijdens de presentatie voorlezen uit eigen werk. Daarnaast zijn er optredens van de dichters Erik Bindervoet, Tjitske Jansen en Han van der Vegt.

De deuren van Perdu gaan open om 15.30 uur en het programma begint om 16.00 uur. Na de optredens is er gelegenheid tot borrelen.

Onno Kosters, Boekhandel Perdu en Uitgeverij Atlas Contact zien ernaar uit u op 14 december te mogen begroeten!

Over Vangst:
Van lyriek tot readymade, van elegie tot epos: in Vangst spreken Johannes de Doper en Nausikaä de koningsdochter, dalen we af in de Onderwereld en bewonderen we de paaldanskunsten van bio-informaticus Hanka Venselaar. Het vlees vergaat (‘Wie zich aan de eigen pootjes ophangt / wordt niet het zwijn dat hij zich waant’), de lust ontspoort (‘Mijn kousenband knapt, mijn borsten bollen, ik. ben. nat’), en de aarde wordt ontstegen (‘Als kroon op het werk welt meesterlijk / het ravissante hoofd’). De dichter van Vangst is visser én vis.

Onno Kosters is de auteur van Callahan en andere gedaanten, De grote verdwijntruc, en Anatomie van het slik. Hij is vertaler van Samuel Beckett en Seamus Heaney en won met het gedicht ‘Doe-het-zelf’ de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd 2012.