VSB Poëzieprijs op Tournee

reserveren: Spui25

Datum
12/01/2017
8:00 pm

Location
Spui25

Met voordrachten uit de genomineerde dichtbundels ‘Kwaad gesternte’ door Hannah van Binsbergen en ‘Dichter, bokser, koningsdochter’ door Delphine Lecompte. Daarnaast zijn er enkele dichters op film en een tafelgesprek met oog op het thema ‘De poëzie van het ambacht’ – over de ambacht van het dichten. Presentatie: Ellen Deckwitz.

Op 26 januari wordt in Groningen de VSB Poëzieprijs 2016 uitgereikt aan een van de vijf genomineerde dichters: Hannah van Binsbergen, Rodaan Al Galidi, Ruth Lasters, Delphine Lecompte en Nachoem M. Wijnberg. Twee dichters, de jonge Hannah van Binsbergen en Delphine Lecompte, zullen vanavond voordragen uit hun bundels Kwaadgesternte en Dichter, bokser, koningsdochter. De andere dichters worden middels videobeelden aan u voorgesteld.

Dichteres en schrijfster Ellen Deckwitz presenteert de avond en gaat met Van Binsbergen en Lecompte in gesprek over de poëzie van het ambacht: over de ambacht van het dichten, de dichterlijke werkwijze en hoe je als dichter tot het perfecte gedicht komt.